Warsztaty Kulinarne w Jeżowie
Wczoraj zakończyliśmy IV już warsztaty kulinarne, które odbyły się w Miejskim Domu Kultury w Jeżowie. Przez dwa dni z kuchennymi wyzwaniami zmagały się trzy Koła Gospodyń Wiejskich: KGW z Jeżowa, KGW Przybyszyce oraz KGW Tradycyjne Gospodynie z Dąbrowy.
Jak zwykle najbardziej emocjonującym elementem okazał się konkurs na popisowe danie. Jury z gościnnym udziałem Burmistrza Jeżowa Mariusza Guzickiego oraz Sekretarza Gminy Jeżów Bartłomieja Lipskiego wybrało zwycięskie danie: pierogi z ciasta twarogowego z farszem wołowo-wieprzowym podane z barszczem czerwonym na domowym zakwasie wykonane przez KGW Przybyszyce. Drugie miejsce ex eaquo zajęły cepeliny KGW z Jeżowa oraz karczek w sosie grzybowym przygotowany przez KGW z Dąbrowy. Konkurs za każdym razem okazuje się najtrudniejszym momentem warsztatów, ponieważ niezwykle trudno jest dokonać wyboru i wyłonić jednego zwycięzcę, a wszystkie dania przygotowywane są z wielkim zaangażowaniem i smakują znakomicie!
Data publikacji: Piątek, 26 Stycznia 2024. Godzina: 15:11.